8 Şubat 2012 Çarşamba

Madurodam'a Hoşgeldiniz! - Hollanda - Den haag Şehri!

Selamlar, herkeslere....
Çok yoğun bir gün sonrası...
Arkadaşlarımın istekleri üzerine Hollanda gezimdeki ayrıntıları ve fotografları paylaşmaya devam edeceğim...
Bugün Den Haag şehrinde ki Madurodam' anlatacağım. Yani bizim bildiğimiz değişle Minyatürk..
Ben İstanbul'a gittiğimde Minyatürk'e gireceğimiz gün şirketten arayıp iznimi yarıda kestikleri :(:( için o gün, o gezimizi yapamamıştık. Minyatürkten önce Maduradam'ı görmek varmış nasipte.:)
Hollanda daki herşeyi, önemli, önemsiz, büyük, küçük demeden en ince ayrıntısına kadar yapmışlar.... oldukça gerçekçi ve büyüleyiciydi.
Çoğu şeyi hareketli yapmışlar, ve bunları harekete geçirmek için 10 cent atmak gerekiyor kumbaraya:)
hareketli, gerçek şehir....
Yeni Amsterdam Havaalanı Schiphol’da uçaklar harekete geçiyor ve yemek tedarik araçları gelip gidiyor. Yel değirmenleri dönüyor, gezinti tekneleri kanallardan gidiyor ve trenler dünyanın en büyük minyatür demir yolları üzerinden bir şehri tamamen dolaşıyorlar:)
Kısa bir tarihi bilgi vereyim. Madurodam, bir savaş anıtı olarakda anılmakta çünkü Dachau toplama kampında 9 Şubat 1945 yılında ölen direnişçi George Maduro'nun anısına ailesinin bağışı ile1952 yılında açılmıştır.
2 Temmuz 1952'de genç bir prenses olan Beatrix Madurodam'a başkan olarak atanmıştır. Beatrix kraliçe seçildikten sonra yönetim şekline bir değişiklik getirmiştir. Bugün Madurodam, bölgede bulunan okullardan seçilmiş ve seçimle gelen 25 genç üye tarafından yönetilmektedir.
Her sene yeni bir maket ekleniyormuş.  Şu anda sanırım 198 tane yerin maketi var..
http://madurodam.com/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder