25 Ekim 2011 Salı

Acılar Paylaştıkça AZALIYOR……AMA

Daha içimizde şehitlerimizin acısını taşırken…. Deprem meydana geldi…
Herşeyin bir oluş sırası var….  Nedeni var…. Acaba kimse bunu sorguluyor mu? Kimse bundan ders çıkarıyor mu?
Gazete bir yazarımız ‘Acıların cografyasında yaşıyoruz.’ ‘ Yurttaşlığımızın her gün sınandığı bir cografya bu.’ Demiş….. doğru değil bu cümle bence…  evet üst üste çok kötü şeyler yaşadığımız doğru fakat dünyaya baktığım zaman.. seller, kasırgalar… şehirlerin, ülkelerin sular altında kalması… açlık.. sefalet… eğitimsizlik…..ekonomik çöküş… bizden çok daha geride… bizden çok daha acı olan cografyalar var… biz iyinin bile iyisiyiz… çünkü biz Türk Milletiyiz…  bizim başımıza ne gelirse gelsin…. Yaralarımızı kendi içimizde sarabiliriz…. Sarıyoruz… bencil değiliz… vefalıyız… hoşgörümüz var… acıma duygumuz var…. Yardımlaşma ne biliyoruz…’komşumuz açken biz tok yatamıyoruz…’  o yüzden bir herşeyin üstesinden gelebiliriz, geliyoruz… bizim Sevgimiz var.
Saramadığımız yaralarda var elbet…. Bir annenin evladını yitirişini… annenin canlı canlı ölüşünü… sadece seyredebiliyoruz…
Bir çocuğun… evinin.. annesinin.. ablasının.. abisinin… babasının yokoluşunu seyretmesine…. Sadece bakabiliyoruz… onun kalbindeki yaralar gün geçtikçe çoğalacak.. hiç kabuk bağlamayacak.. kabuk bağladıkça o kanatacak… ve biz buna bişey yapamayacağız… elimizden bişey gelmez çünkü… o hayatla kavgasına başladı artık…  yalnız.. yapayalnız ve kimse dolduramayacak o boşluğu….
İnsan bunları düşündükçe içi acıyor…. Erken  ölüm, ani ölüm, genç ölüm… yarına verilen randevular… hatta bir saat sonrasına yapılan planlar… her şey bir anda yok oluyor… yıllarca didinip aldığın evin… içini zevkine göre döşediğin… her birinin anısı olan eşyaların… sevdiklerin… canından çok sevdiklerin…… herşey bir anda yok oluyor…. İnsan kendini koyuyor o evlerin içine… altına…. Düşünmek bile insanın içini ürpertiyor…
Bir başka konu…insan yobazlığı, doymazlığı…. Kaçak bina yapma… ucuz kum, demir vs.. kullanma… yaşamaya uygun olmayan binalara rüşvet verip ruhsat alma… şimdi içleri rahat mı? On lira fazla girecek diye ceplerine onca insanın ölümüne neden olmak… onun  yaptığı binanın çökmesi… bunun vicdani yüküyle nasıl başa çıkacaklar…. Bu dünyanın öbür dünyası var… neden bilmezler.. görmezler. Neden işlerine gelmez….

Ölenlere rahmet diliyorum ve geride kalan herkese sabırlar diliyorum.
Allah yardımcımız olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder